Zakaj je spletno gostovanje na SSD diskih boljše?
| Članek je bil prebran 28 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Če se ozirate za ponudnikom gostovanja za svojo spletno stran ali pa želite zamenjati oziroma nadgraditi obstoječe gostovanje ste verjetno zasledili tudi informacijo o SSD diskih in o njihovem vplivu na kvaliteto in zanesljivost spletnega gostovanja. Če vas zanima  zaradi katerih specifik so ti diski boljši od, na primer, HDD-jev, berite naprej.

Kaj je SSD disk?

SSD (angleško solid state disk) oziroma polprevodniški disk je vrsta zunanje naprave za shranjevanje podatkov, tako kot na primer disk, na katerem doma shranjujete vaše podatke, ali kot USB ključek in kot je bilka nekoč disketa. Zunanji pomnilniki so se pojavili zaradi naraščajočih potreb po shranjevanju velikega števila podatkov. SSD je torej najnovejši naslednik omenjenih naprav za pomnjenje. Od omenjenih pa se razlikuje v tem, da nima gibljivih delov, ampak je sestavljen iz integriranih vezij.

Kakšne so prednosti SSD?

SSD ima več prednosti. Ena takih je hitrost prenosa podatkov (med 100MB/s – 600MB/s). Ob tem porabi manj energije in se manj segreva. Njegova super značilnost je, da so tišji , odporni na udarce, imajo nižjo latenco in nižje dostopne čase (cca 0,1ms). Nekateri uporabniki pa izkušnjo spletnih strani, ki jih poganjajo SSD diski opisujejo kot izjemno. Ne le, da stran deluje hitreje, ampak je čutiti, kot da bi ves računalnik deloval hitreje. SSD je izredno kompleksna naprava za pomnjenje in je kot računalnik v majhnem.

Kaj je hibridni SSD?

Hibridni SSD (SSHD)  predstavlja kombinacijo oz. križanca med magnetnim trdim diskom in polprevodniškim diskom. Enota hibridnega SSD-ja vsebuje tako večji, trdi sik, in manjši predpomnilnik (ki je SSD).  Po zmogljivosti so med obojimi, boljši od klasičnih diskov, a manj zmogljivi kot običajni SSD. Najbolj uporabni so za shranjevanje aplikacij, za shranjevanje drugih podatkov pa je bolje uporabiti kar SSD.

Zakaj se odločiti za gostovanje z SSD-jem?

SSD oziroma polprevodniški diski se uporabljajo za optimizacijo učinkovitosti računalnikov. Gostovanje spletnih strani osnovano na SSD diskih je zmogljivejše in učinkovitejše. Če menite, da je pravo tudi za vas, se obrnite na zanesljivega strokovnjaka in ponudnika spletnih rešitev.

 

© 20. 07. 2018 - Hotel-Ormoz-Grozd.si. Oglaševanje.