Kakšno vozilo je najprimernejše za aktiven dopust v naravi?
| Članek je bil prebran 15 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Poletje je že skorajda tukaj. Čutiti ga je v zraku in čeprav nas tu in tam še kakšna ploha prepričuje v nasprotno, pa vse močnejši sončni žarki vseeno kažejo, da se pričenja nova, za marsikoga, kar najljubša sezona. Ob že tradicionalnem počitnikovanju v hotelski sobi ali apartmaju je zelo priljubljeno tudi šotorjenje. Mladi ga imajo radi, saj je prijaznejše do njihovih denarnic. Družine pa ga obožujejo ker omogoča pristnejši stik z naravo, v otrocih pa vzbuja občutek pustolovščine in večje svobode. Šotorjenje pomeni v vseh pogledih nekoliko aktivnejši dopust, ki pa odtehta, saj izkušnja ostane še dolgo v spominu.

Druga možnost, ki jo običajno uberejo tisti, ki so radi v naravi, a želijo nekoliko več udobja, so avtodomi, imenovani tudi hišica na kolesih. Njihova največja odlika je zagotovo visoko udobje, ki ga ponujajo z možnostjo vse v enem: kuhinja, kopalnica in še spalnica. Parkirati jih je mogoče v kampih ali na avtodomom namenjenih postajališčih (pri nas imenovanih PZA), vendar pa ima vsaka država po svoje urejene predpise o parkiranju avtodomov, zato je pred dopustom potrebno preveriti kje se lahko pusti vozilo in kje ne. Morda največji manko avtodomov je njihova manjša okretnost in počasnejša vožnja.

Še ena alternativa, ki jo je že mogoče videti na naših cestah in s katero se poigravajo avtomobilski proizvajalci je nekoliko predelan kombi, čigar streha se po potrebi spremeni v šotor. Tako pridobljeno kamping vozilo je skorajda pisano na kožo vsem avanturistom, ki radi kampirajo ( a ne vedno v kampingu, ampak tudi off the road) in vsem športnim navdušencem (deskarjem…). Prostor za potniško kabino ima funkcijo bivalnega prostora in omogoča kuhanje in druženje ter počitek bodisi znotraj bodisi v šotoru, ki se razpre na dvižni strehi. Tovrstno sodobno kamping vozilo je razvil tudi Citroën, vendar za enkrat še ni v prosti prodaji. Vseeno pa lahko preverite kaj takšno multifunkcionalno vozilo ponuja in pričnete sanjati…

 

 

© 24. 06. 2018 - Hotel-Ormoz-Grozd.si. Oglaševanje.