Smučanje 2017 - kam na smučanje?
| Članek je bil prebran 582 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Smučarska sezona se počasi bliža in mnogi ljubitelji belih strmin so že precej nestrpni, kdaj bodo na svoje noge lahko obuli smučarske čevlje in se pognali po belih strminah. Začetek smučarske sezone se na večini smučišč prične v sredini decembra, seveda v koliko to dopuščajo razmere na smučišču. Glede na to, da je večina smučišč opremljena z opremo za umetno zasneževanje, se za obilo smučarskih užitkov ni za bati, tudi če je zima bolj mila in debelina snežne odeje ni tako debela. Ker je izbira smučišč pri nas  precejšnja, se seveda zastavlja vprašanje, kam na smučanje v zimi 2017? Za vas smo izbrali nekaj predlogov in vam tako upamo, vsaj malo olajšali izbiro!

smucisca.comSmučišče Cerkno

Gre za eno izmed bolj modernih in sodobno opremljenih smučišč pri nas, ki se lahko pohvali še z visokim nivojem varnosti in najhitrejšimi smučarskimi napravami v naši deželi. Na Cerknem imajo tudi edini v Sloveniji kar dve preklopljivi 6-sedežnici. Za smučišče Cerkno se pogosto rade odločijo tudi družine, saj je smučišče znano kot družinam prijazno. Poleg tega nudi dovolj zahtevnih prog za smučarje in deskarje na snegu z zahtevnim znanjem, kakor tudi lažje terene za začetnike in rekreativne smučarje. Na smučišču je 70 ha urejenih smučarskih prog, katere zasnežujejo tudi umetno, če primanjkuje naravnega snega. Na smučišču so najbolj ponosni še na snežni park, ki e pravi raj za ljubitelje prostega sloga in deskarje na snegu. Smučišče sicer leži na nadmorski višini med 900 in 1300 m.n.v., zato se pred odhodom prepričajte, če je na progah dovolj snega.

Smučišče Kranjska Gora

V Kranjski Gori se nahaja eno izmed najbolj priljubljenih zimskih in poletnih turističnih točk pri nas. Smučišče deloma sega v Triglavski narodni park, obkrožajo pa ga čudoviti vrhovi Julijskih Alp. Proge tega smučarskega centra ležijo med pobočjem Vitranca pa vse do Planice (mimo Podkorena). Večino prog v Kranjski Gori po potrebi tudi umetno zasnežujejo. Smučišče velja za družinam prijazno, primerno pa je tako za začetnike, najmlajše, rekreativce kakor tudi za profesionalce. Na eni izmed prog vsako leto priredijo tudi tekmo svetovnega pokala. Na smučišču si je mogoče izposoditi smučarsko opremo, prav tako pa so tu tudi smučarske šole za učenje teka na smučeh, alpskega smučanja, deskanja na snegu, itd. Smučišče Kranjska Gora je zelo priljubljeno tudi med tujci, ki obiščejo našo državo.

Smučišče Rogla

Gre za smučišče, ki je del Zreškega Pohorja. Nahaja se v SV delu naše države. Leži na nadmorski višini med 1050 in 1517 m.n.v. Smučišče je doslej prejelo že veliko domačih in mednarodnih priznanj oziroma nagrad. Poleg naravnega snega, ki ga je običajno v izobilju, na Rogli lahko proge umetno zasnežujejo tudi s sistemi umetnega zasneževanja. Sezona na Rogli tako navadno traja vse od pozne jeseni do zgodnje pomladi. Na smučišču deluje tudi smučarska šola, ki velja za eno najboljših pri nas. Smučišče Rogla organizira tudi smučarski vrtec na snegu. Na smučišču obiskovalcem nudijo tudi krpljanje – priljubljeno kardiovaskularno vajo, pri kateri se obiskovalci s parom krpelj podajo v zasneženo pokrajino. Za obiskovalce smučišča je poskrbljeno tudi z gostinsko ponudbo.

Še vedno ne veste, kam na smučanje? Potem preverite še tule!

© 20. 07. 2018 - Hotel-Ormoz-Grozd.si. Oglaševanje.