Shujšala sem z ločevalno dieto!
| Članek je bil prebran 638 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Ločevalna dieta je ena izmed bolj poznanih diet. Nekateri so nad njo oziroma nad rezultati navdušeni, spet drugi so mnenja, da ni nič posebnega. Sama pred pričetkom te diete o njej nisem vedela prav dosti. Vedela sem, da temelji na ločevanju živil oziroma na tem, da je mogoče shujšati tako, da pravilno kombiniramo posamezna živila. In res, v 90 dneh mi je uspelo izgubiti odvečne kilograme, občutek po dieti je bil super, pa tudi vmes nisem trpela zaradi lakote ali slabosti. Nekateri te diete ne marajo, ker hujšamo počasi, a vztrajno, jaz pa jo vsem priporočam ravno zaradi tega. Vsi smo se verjetno že opekli s kakšno čarobno in hitro dieto, ki na dolgi rok ni delovala. Ločevalna dieta je ravno pravo nasprotje tega, saj v 90 dnevih človek že spremeni stare in nezdrave navade in jih v veliki meri živi tudi po končani dieti. Jaz tako še danes vem, česa zagotovo ne bom več jedla skupaj in se tega držim, brez da bi mi to delalo težave. Na nek način ti ta dieta zleze pod kožo, tako da se zdravo prehranjuješ tudi, ko z dieto po 3 mesecih zaključiš. Preden se lotimo katere koli diete si je smiselno priznati, da bo za vsak izgubljen kilogram potreben trud in čas. Žal kilogramov ni tako lahko izgubiti, kot jih je lahko pridobivati. Zato iz danes na jutri ne pričakujte velikih sprememb, ampak se raje potrudite, da boste čez nekaj mesecev videti točno tako, kot si želite. Za povrh vsega pa boste tako izgledali tudi čez eno ali več let, če se boste za to pripravljeni potruditi.

dietaZa dolgotrajne rezultate je treba najprej spremeniti način prehranjevanje

Mnogi, ki se lotijo katere koli diete, pozabljajo na to resnico. Če boste natančno upoštevali 90-dnevno ločevalno dieto, po 90 dneh pa boste nadaljevali z vrečo čipsa pred televizijo vsak večer, potem ste lahko 100 % prepričani, da je bil vaš trud zaman, kilogrami se bodo povrnili, diete pa se potem sploh nima smisla lotiti. Če z dieto mislite resno, potem morate resno misliti tudi s tem, da se želite začeti prehranjevati zdravo in uravnoteženo. Če k temu dodamo še redno telesno aktivnost in izogibanje slabim razvadam, pa pridemo kar do zdravega načina življenja. Torej, da – shujšala sem z ločevalno dieto, toda izgubljeni kilogrami se niso povrnili nazaj samo zato, ker sem generalno spremenila svoj življenjski slog. Vsak dan se migam vsaj 20 minut, posebno pozornost pa namenjam tudi pripravi in načrtovanju obrokov. Tu in tam se tako kot vsak človek tudi jaz pregrešim, a sedaj se tega grešenja vsaj zavedam, prej pa sem se tako »grešno« prehranjevala vsakodnevno.

Kako sem se lotila ločevalne diete?

Najprej je pomembno vedeti, da je dieta sestavljena iz ciklov 4 prehranjevalnih dni: beljakovinskega, škrobnega, ogljikohidratnega in sadnega. Na vsake 30 dni pride na vrsto tudi vodni dan. Zajtrki so vedno sadni, zato sem se med dieto opremila z različnimi vrstami sezonskega sadja. Sadne zajtrke sem ohranila tudi po končanju diete, saj so okusni in dajo veliko energije za prihajajoče izzive. Večerja mora biti polovico manjša od kosila – in tega pravila iz diete se držim tudi sedaj, ko je več ne prakticiram. Za zajtrk tako jem kot kralj, za kosilo kot kmet in za večerjo kot berač. In izgubljeni kilogrami se mi do sedaj niso povrnili. Za pomoč pri hujšanju ali za jedilnik 90-ločevalne diete pa je dober Vir informacij: Hujsanje.info.

Vas zanima, zakaj so smoothieji tako zdravi za zajtrk? Preberite tukaj.

© 20. 07. 2018 - Hotel-Ormoz-Grozd.si. Oglaševanje.