S smoothie-ji zdravi v nov dan
| Članek je bil prebran 1,783 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Smutiji/smoothie-ji so tudi pri nas vse bolj priljubljeni. Pred petimi leti se o njih ni veliko govorilo in pisalo, danes pa vse bolj postajajo obvezen del zdravega načina življenja in prehrane. Tovrstni napitki so se sicer prvič pojavili na Z obali ZDA, v 30. letih prejšnjega stoletja. Navadno vsebujejo sveže sadje, zelenjavo, sadni sok, riževo ali drugo mleko, led. S porastom in popularnostjo »zdravega načina življenja« so na popularnosti pridobili tudi smutiji, katere najdemo povsod – tako na policah trgovin, kakor v slaščičarnah ali kavarnah. Z veliko navdušenja pa si jih mnogi pripravljajo kar doma.

smoothieHitra priprava

Smutiji so med ljubitelji tovrstnih pijač priljubljeni tudi zato, ker je njihova priprava enostavna in hitra. Poleg tega so smutiji zdravi in nasitni, vsebujejo pa veliko vitaminov, antioksidantov in mineralov, ki so ključnega pomena za dobro delovanje našega organizma. Smuti je tako pripravljen v nekaj minutah, za mnoge pa je tudi odlična rešitev, če sicer ne posegajo radi po sadju ali zelenjavi, saj gre v primeru smutija za pijačo, ki jo marsikdo lažje spije, kakor da bi pojedel celo sadno solato ali zelenjavni krožnik.

S smutijem v telo vnesemo vse, kar potrebujemo

Smutiji so izjemno energijsko polni. V telo z njimi vnašamo minerale, vitamine, antioksidante, hranila, beljakovine, naravne sladkorje – skratka vse, kar bi sicer v enem obroku in kratkem času težko zaužili naenkrat. Smutiji so tudi lahko prebavljivi, človeka pa napolnijo z energijo in močjo. Njihova priprava je izjemno enostavna, zato se nad smutiji navdušujejo tako mladi kakor starejši, privržence pa imajo pri obeh spolih. Povrh vsega, so običajno smutiji izjemno okusni, čeprav se včasih sodeč po njihovi barvi ne zdi tako.

© 20. 07. 2018 - Hotel-Ormoz-Grozd.si. Oglaševanje.