Kam na zimske počitnice?
| Članek je bil prebran 1,905 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Zimske počitnice so prve počitnice v novem koledarskem letu, ki se jih otroci seveda močno veselijo. Od drugih počitnic se razlikujejo po tem, da so navadno deljene v dva dela. Letos tako najprej počitnikujejo otroci iz Ljubljane in Maribora, nato pa so en teden doma še otroci iz drugih delov Slovenije. Kako preživeti zimske počitnice, da bodo te ostale v lepem spominu?

počitniceOrganizirane delavnice

Veliko staršev si žal v času zimskih počitnic ne more privoščiti prostih dni, zato je ključno, da so otroci v tem času zaposleni in dejavni. Najslabše je otroka puščati doma, v hiši ali stanovanju, kjer se cel teden dolgočasi in si počitnic gotovo ne zapomni v najboljši luči. Zato je pomembno, da skušamo zanj poiskati katero izmed delavnic, ki jih navadno organizirajo brezplačno v katerem izmed mladinskih centrov ali pa otroka vpišemo na zimski tabor, kak tečaj, itd. Ključno je, da otroka vključimo v dejavnosti, ki ga zanimajo ter mu na tak način omogočimo nepozabne počitnice. K sreči obstajajo tudi brezplačne dejavnosti, katere si lahko privoščijo prav vsi starši.

Smučanje ali morje?

Nekateri pa se med zimskimi počitnicami odločijo za pravi dopust. Večina staršev svoje otroke popelje na smučanje ali sankanje, se pa najdejo tudi družine, ki že med zimskimi počitnicami nestrpno smuknejo na morje ter na tak način simbolični odprejo poletno sezono. Zimske počitnice niso v veselje zgolj otrokom in njihovim staršem, temveč se jih veselijo tudi turistični delavci, ki si od teh počitnic obetajo tudi nekaj posla. Ne glede na to, kaj boste počeli med počitnicami je ključno, da jih preživite aktivno in s tistimi, ki jih imate najraje.

© 20. 07. 2018 - Hotel-Ormoz-Grozd.si. Oglaševanje.