Dihajte čist zrak in se izognite prehladu
| Članek je bil prebran 592 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vsako leto je v obdobju hladnejših jesenskih in zimskih mesecev več prehladov in virusnih okužb. Razlog za to niso samo nižje temperature, ampak predvsem dejstvo, da v obdobju zime in tudi jeseni ljudje večji del časa preživimo v zaprtih prostorih. Če se veliko zadržujemo v zaprtih prostorih, v katerih so velike koncentracije ljudi, potem lahko pričakujemo tudi večjo verjetnost, da bomo zboleli za kakšno nalezljivo virusno okužbo. V zaprtih prostorih se namreč v času hladnih mesec nabere veliko slabega zraka, v katerem so tudi bakterije, trdi delci, virusi, itd. Vse to se po zraku tudi hitro prenaša, zato je od čistega zraka odvisno naše zdravje.

airabelaŠe posebej problematični so skupni javni prostori, kot so čakalnice, trgovinski centri, knjižnice, ipd., toda težava se lahko skriva tudi v domačem okolju. Večina izmed nas pozimi stanovanja in hiše prezračuje manj, saj se z zračenjem skozi okna izgublja tudi toplota. To pa pomeni, da se v naših domovih v zraku nabira veliko škodljivih snovi, med njimi tudi bakterije in virusi, ki jih od zunaj prinesemo v svoj dom in jih nato dihamo. Na tak način povečujemo možnost, da zbolimo za prehladom – eno izmed najbolj pogostih, a hkrati tudi nezaželenih bolezenskih težav v mrzlem delu leta.

Kako poskrbeti za zime brez prehladov?

Kot že vemo, lahko pogosto za svoje zdravje največ storimo sami in preventivno. To pomeni, da kolikor se da zmanjšamo verjetnost okužbe v domačem okolju, kjer se največ zadržujemo. To je mogoče najbolj učinkovito storiti s čistilci zraka, s katerimi se škodljive snovi iz zraka izločijo, mi pa lahko brezskrbno dihamo svež in zdrav zrak. To je še zlasti pomembno tudi pri majhnih otrocih, dojenčkih in novorojenčkih, ki še nimajo povsem izoblikovanega imunskega sistema in so bolj podvrženi raznovrstnim okužbam. Čistilci zraka delujejo tako, da škodljive snovi iz zraka odstranijo in jih uničijo, s čimer je preprečen njihov povratek nazaj v prostor. Pri majhnih otrocih, ki iz šole ali vrtca domov pogosto prihajajo nahodni, je zdrav in svež zrak v domačih prostorih lahko najboljša zaščita in preventiva, ki otroka obvaruje pred nadaljnjim razvojem bolezni. Otroka na ta način zaščitimo in njegovemu imunskemu sistemu pomagamo, da ne podleže prehladu ali gripi. V preteklosti se je za nakup čistilca zraka odločajo le malo ljudi, danes pa se jih vse več zaveda, da je od kvalitete zraka, ki ga vdihujemo, v veliki meri odvisno naše počutje in zdravje. Če lahko na tak način zavarujemo svoje telo pred prehladom, potem so čistilci zraka vsekakor pametna naložba v svoje zdravje.

Čistilci zraka varujejo tudi pred alergijami

Seveda pa  čistilci zraka niso namenjeni samo temu, da nas ohranjajo zdrave pred prehladi in virusi, ampak so tudi izjemno učinkoviti, ko gre za razne alergije in težave z dihali, kožo, itd. Mnogi alergiki po uporabi čistilcev zraka opazijo, da se počutijo bolje in da alergija pojenja. To je še zlasti vidno v času cvetenja rastlin, ko ima velik delež populacije težave zaradi močno alergenega cvetnega prahu. S čistilci zraka se le-ta iz zraka izloči še preden, bi se usedel na tla.

Več o vplivu čistega zraka na zdravje pa si preberite tukaj.

Preberite tudi, zakaj savnjanje tako blagodejno vpliva na diha in telo. Več!

© 20. 07. 2018 - Hotel-Ormoz-Grozd.si. Oglaševanje.