Vrste masaž
| Članek je bil prebran 2.889 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Danes je ponudba različnih masaž zares pestra. Tako je dobro vedeti, kaj pričakovati od posamezne masaže, še preden se odločimo zanjo. Najpogosteje se ljudje sicer odločajo za klasično masažo telesa. Ta je lahko celotna ali delna, sprostitvena ali terapevtska. Med klasične masaže spada tudi športna in anticelulitna masaža. Pri slednji gre pravzaprav za kombiniranje klasične masaže s prijemi limfne drenaže in refleksoterapije.

Masaža nogKlasična masaža telesa ima ugodne vpliva na splošno počutje, sprošča mišice, umiri živčni sistem in izboljšuje krvni pretok. Pri tem se lahko odločimo za masažo celotnega telesa ali pa za delno masažo, ki se torej osredotoči le na posamezen del, na primer na hrbet. Klasična masaža ima pozitiven vpliv na splošno psihofizično stanje, zmanjšuje stres in nam povrne moč. Ena izmed klasičnih masaž je športna masaža, ki je usmerjena k preprečevanju raznih poškodb in k ohranjanju dobrega psiho-fizičnega stanja športnika. Njena največja prednost je, da lajša mišično napetost in izboljšuje športnikovo psihološko pripravljenost. Oblika klasične masaže je tudi aromaterapija – to so masažne tehnike in prijemi, ki uporabljajo masažna olja.  Druga vrsta masaž je ročna limfna drenaža, ki je črpanju podobna oblika masaže in spodbuja delovanje limfe, s tem pa izločanje odpadnih snovi iz našega telesa. Limfna drenaža poveča mikrocirkulacijo, zmanjša zastoj beljakovin in pomaga pri splošni regeneraciji.

Ena izmed pogostih oblik masaže je tudi refleksoterapija oziroma refleksna conska terapija. Ključni učinki take masaže so: povečana sposobnost koncentracije, odprava energetskih blokad, olajša glavobole in migrene, izboljša delovanje imunskega sistema, izboljšuje krvni pretok itd.  Poleg opisanih masaž je na trgu moč izbrati še med akupresuro, ayurveda masažami (Abhyanga, Sinhrona Abhyanga, Mukabhyanga, Padabhyanga, Shirodara in mnoge druge), tajsko masažo itd.

© 29. 04. 2024 - Hotel-Ormoz-Grozd.si. Oglaševanje.